Hakan DEMİRTAŞ


GENÇLİK NEREYE GİDİYOR

.


GENÇLİK NEREYE GİDİYOR

 

     Küreselleşen dünyada her geçen gün öz değerlerimizi ,geleneklerimizi kaybetmeye devam ediyoruz , yada bir kesim bilerek kendi öz değerlerimizi yitirmek için çaba sarf ediyor maalesef, hiç birimizde  yok olan gidenlere bir dur diyemiyor, en çokta gençlik bu ikilem arasında kalıyor ve kolayı seçim hayatını karartıyor yada bir köşede unutulup gidiyor.

 

      Arkadaşlarınızla bir sohbet ortamına girdiğiniz ‘de eskiler mutlaka açılıyordur, ve sohbette şu cümleleri kurmaya başlıyorsunuz. Eskiden biz saygılı idik biz dürüsttük, delikanlıydık, ahlaklıydık diye konuşma devam edip gidiyor , peki sizden olan çocuklar neden saygılı değil onları siz yetiştiriyorsunuz siz  saygıyı , sevgiyi toplum içinde nasıl davranılacağını öğretmiyormusunuz.

 

      Acı bir durum içindeyiz değerli okurlarım neden mi? Liselerin önündeki  sigara, alkol, uyuşturucu kız ve erkeklerin münasebetsiz hal ve hareketleri ,saydıklarım okulun önünde olanlar kim bilir okul içinde neler oluyor.

 

       Büyük Şehirlerde özellikle Okulda hocasını dövmeye kalkanlar mı , öğretmenlerini bıçakla tehdit edenler mi, birbirlerini basit nedenlerden dolayı bıçakla yaralayanlar mı, kızlı erkekli kavgalar mı hangisini sayayım size hepsi acı gerçek , hepsini de bizim canımız evlatlarımız yapıyor.

 

      Yine bir çok şehirde Özellikle uyuşturucu BONZAİ denen illet genç yaştaki evlatlarımızı esir almış durumda, gençler bu illeti sizce nereden buluyor?

 

       Uyuşturucu kullanan gençlerimizin kullanmaya başladıktan sonra bırakma ihtimali neredeyse sıfır, birkaç yıl içinde vücutlarındaki organlar işlev yapamaz hale geliyor sonrası ölüm, Kütahya’da uyuşturucudan her yıl kaç genç ölüyor haberiniz var mı ? Kim dur diyecek bu ölümlere anne, baba olarak evladımız kimle arkadaşlık kuruyor kimlerle konuşuyor mutlaka takip edelim, evladınızı başı boş bırakmayın her koşulda arkasında olun.

         Topluma yön veren en küçük topluluk ailedir her şey ailede başlar ama artık bizde aileler çocuklarına sahip olamıyorlar, şu an bir çok ulusal bir kanalda yayında olan lise dizileri  resmen toplumumuzu bozmak ve reyting almak için liseli  gençlerin ailesine isyanını ya komik bir dille anlatıyor yada uyuşturucu ve kavga üzerinden özendiriyor. İnsanımızda o bir dizi deyip geçmiyor , bıçak taşımak, kavga etmek, sarhoş eve gelmek hatta bağımlılık yapacak maddeler kullanmak Allah korusun artık doğal karşılanır hale geldi, anne ve babalar çocuğuna söz geçiremez durumdalar bir çok gençte Anne- Babaya saygı ve sevgi kalmadı diziler üzerinden evlatlarımıza müthiş bir algı operasyonu yapılıyor,aileler olarak bu türlü dizileri RTÜK’e şikayet etmekten çekinmiyelim lütfen.

    Pazar günü İstanbul bağcılarda yaşanan üzücü olayı duymayan kalmadı. Akıl Hastanesinden kaçan ve elini kolunu sallayarak dolaşan Ali Sayan Annesinin kafasını kesiyor, korkunç bir vahşet Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Ancak bu cani şahıs nasıl olurda akıl hastanesinden kaçar ,kaçtı peki neden yakalanmaz ( hiç aklınıza gelmedimi evinde aramak)burada sorumluluğu olan kişi ve kurumların acilen hesap vermesi gerekiyor.Madem Ülkeye uyuşturucu girişine engel olamıyorsunuz,satışınada engel olamıyorsunuz, akıl hastanesinden kaçan bu caniyi yakalamak İçin keşke çaba gösterseydiniz.Bazı iddalara göre caninin akıl hastanesinden kaçmadığı tedavi görüp taburcu edildiği yazılıyor bu doğru ise durum daha vahim ve içler acısı.

      Aslında biz Türkler ne zaman kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’den biraz uzaklaşsak hep bu türlü durumlar başımıza gelmiştir.

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04
  • Cumartesi 26.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 10.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.2 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Kütahya

18.05.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:55
  • AKŞAM 20:17
  • YATSI 21:53