HAKAN DEMİRTAŞ


2023'TEN BEKLENTİLERİMİZ

.


2023'TEN  BEKLENTİLERİMİZ

 

  2023 Yılına girmeye sayılı günler kala Kütahya’lı olarak 2023 yılından beklentilerimiz neler olacak bizi nasıl bir yıl bekliyor gelin beraber biraz konuşalım.

     2023 Yılında Millet olarak beklentilerimiz çok fazla önümüzde seçim olması bu beklentileri çoğaltıyor, bu beklentilerin bir kaçını sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle 2023 yılında Kütahya’nın %20'in üzerinde seyreden işsizlik ve iş beğenmeme sorununun çözülmesi gerekir nerde olsam iş bulurum, benim arkamda babam, annem var mantığı artık bitmeli her ferd kendi ayakları üstünde durmasını öğrenmeli, esnaf saatin 10'nunda dükkan açmamalı, sosyal yardımlar ile evimi geçindiririm mantığı memleketimizden silinmeli…

     Kütahya'nın komşu illeri son yıllarda haddinden fazla yatırım aldığını duymayan, bilmeyen yok. Hem devlet hem de özel sektörden görülmemiş yatırımlar aldılar. Cazibe merkezi haline geldiler, Kütahya ise aynı orantıda yatırımları alamadı. Özel sektör Kütahya’yı tercih etmedi bunun sebepleri çok iyi araştırılıp yetkililerin acilen bu soruna çözüm üretmesi gerekli…

     2021-2022 yıllarında Kütahya için  ters giden bir çok konunun üzerine gidilmeli Ak Parti İl Başkanı olarak göreve başlayan Mustafa Önsay’ın Kütahya için büyük bir şans olduğu düşünüyorum. Konulara karşı hakim olması,çözüm odaklı yaklaşımı dobra olması, ve iş bitirici kimliği çok büyük bir şans, Sayın Önsay ne istediğini bilen Ankara ile arası iyi olan tuttuğunu koparacak yapıya sahip bir siyasetçi bu performansı ile 2023 yılında çok iş bitireceğe benziyor.

    Memleketimiz Özellikle termal, turizm, enerji ve tarım sektöründe  biçilmiş kaftan ,özel yatırımlarının Kütahya'ya gelmesi zorunlu hale gelmiştir.

     Devlet sektörü eğitim, teknoloji ve maden sektöründe Kütahya'yı ihya etmesi gerekirken en geri kalmış il durumundayız.

       Kütahya belediyesi ve ilçe belediyelerimiz ise turizm ve termal sektöründe yatırımcıyı Kütahya'ya davet etmelidir. Konaklama noktasında büyük eksiğimiz olan 5 yıldızlı otellerin (Dedeman,Sheraton vb)ünlü otellerin Kütahya'ya Yoncalı,Gediz,Simav,Tavşanlı ve Ilıcaya yatırım yapmaları için her türlü kolaylık sağlanmalıdır.

     Kütahya Belediyesi kendi bünyesinde yaptığı organizasyonları şehir dışındaki firmalara değil yereldeki bir kaç firmaya  vermeli onları desteklemelidir.

     Simav sercılıkta desteklenmeli yeni projeler ile istihdamı daha fazla arttırmalıdır.

      Kütahya merkezde yöresel yemeklerimizin yeneceği yerel ve yabancı turistlerimizin ilgi duyacağı mekanların açılması gerekli oysaki geçmişte saray mutfağının en özel yemekleri memleketimizden gidermiş, memleketimizin bu güzel enfes yemek çeşitlerini Devlet ile ortak özel teşebbüsler proje alarak tanıtması gerekli bu noktada geri değil tamamen bir hiçiz. Bilinçi ve özel çalışma ile zengin ve hiçbir ilde olmayan yemek kültürümüze sahip çıkmalıyız.

      DPÜ ve Sağlık Bilimlerinde bulunan öğrencilere halk ve esnaf olarak sahip çıkılıp onların 4 yıl sonunda buradan memnun ayrılmaları sağlanmalıdır.

     Kütahyamı’zı seven ve sahip çıkan kişi ve kurumların çoğalması temennisiyle her şey Kütahyamız için olsun.Sevgiyle Kalın...

 

  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04
  • Cumartesi 26.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 10.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.2 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Kütahya

18.05.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:55
  • AKŞAM 20:17
  • YATSI 21:53