SAADET PARTİSİNDEN GÖZ HAKKI MANAVI

.

Ekonomi 26.01.2023 15:16:00 377 0
SAADET PARTİSİNDEN GÖZ HAKKI MANAVI

Saadet Partisi Kütahya İl Gençlik Kolları olarak ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik Göz Hakkı Manavımızı Çarşamba Pazarında açarak meyve ve sebze dağıtımında bulunduk. Bilindiği üzere ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Pazar alışverişlerine çocuklarıyla birlikte gelen aileler ihtiyaç ve isteklerini yeterince karşılayamamaktadır. Bizler de bir nebze ailelerin yanında olmak adına Göz Hakkı Manavı çalışmamızı gerçekleştirdik.

Anadolu’nun doğusundan batısına kadar her karışında eşsiz bir tarım potansiyeli mevcut. Bu potansiyele rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de 2009 yılında 1 milyon 16 bin 692 çiftçi varken, 2022 Ocak ayı itibarıyla çiftçi sayısında yüzde 13,2 azalma görülerek 493 bine gerilemiştir. Orman Bakanlığı verilerine göre ise tarım arazilerinde de ciddi ölçüde azalma gözlenmektedir.

Yaklaşık 500 bin kişinin 85 milyonu besleyebilecek bir üretim kapasitesini karşılaması mümkün değildir. Ülke içerisinde tarımsal üretim kapasitemizin giderek azalması gıdada dışa bağımlılığımızın artmasına neden olacaktır. Bu açıdan bakıldığında tarım, acilen önlem alınması gereken çok ciddi bir güvenlik meselesi haline gelmiştir. 21 yıllık Ak Parti iktidarının oluşturduğu bu tahribatın kendileri tarafından düzeltilmesini elbette beklemiyoruz. Hızla yaklaşan Saadet iktidarında;

  • Tarım arazilerinin tarım dışı kullanımı engellenecektir.
  • Üreticilerimizi ve ülke tarımını çok uluslu ve küresel şirketlere bağımlı hale getiren maksatlı kotalar kaldırılacaktır.
  • Borsası kurulabilen her ürün için en uygun illerde borsalar kurulacak ve bunların dünya borsaları ile entegrasyonu sağlanacaktır.
  • Üretici birliklerinin önündeki engellerin kaldırılması için gerekli yasal düzenlemeler yapılacak, üretici birliklerinin kuruluş ve faaliyetleri kolaylaştırılacak ve desteklenecektir.
  • Tohum üretimi ve ileri teknoloji gerektiren tarım ve hayvancılık alanları desteklenecektir.
  • Yerli sertifikalı tohum üretiminin önündeki engeller kaldırılacak yüksek kalite ve verime sahip yeni çeşitlerin geliştirilmesi ve kullanımı için teşvik edici desteklemeler verilecektir.
  • Su kullanımının etkinleştirilmesi, ürün-bölge-üretici bazlı su varlığını dikkate alan destekleme sistemine geçilmesi hızlandırılacaktır.
  • Sulanabilir tarım arazilerinin sulama ve drenaj yatırımları hızla tamamlanacak, verimliliği arttıran ve toprağı koruyan sulama yöntemleri çiftçilerle birlikte uygulanacaktır.
  • Tarımda bilgi birikimi ve bilgi akışı sağlanacak; tarım kuruluşları, ilgili fakülteler, üretici birlikleri ve üreticilerle birlikte yönlendirici planlama yapılarak ithalatçı konumdan ihracatçı konuma geçilecektir.
  • Tarım, orman, su ürünleri ve gıda sanayinde üretim araç ve sistemleri geliştirebilmek için yeni teknolojilerle, uzaktan algılama ve erken uyarı sistemleri ile yerli bilişim sistemleri ve yazılımları desteklenecek, dünyayı takip eden değil, dünyanın takip ettiği bir ülke haline getirilecektir.

 

                                                                                       Osman Sedat AKYÜZ

SAADET PARTİSİ KÜTAHYA İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI


TUNÇOĞLUN'DAN NACİ PEKCAN'A TEBRİK
Simav’ın ilk kadın Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun
Kütahya’da CHP’li Eyüp Kahveci belediye başkanı oldu
KÜTAHYA'NIN GURURU OLDULAR
EBUBEKİR ERDOĞMUŞ KAMİL SARAÇOĞLU'NUN A TAKIMINDA GÖREV ALACAK
Kütahya’da bir kişinin satın aldığı 121 adet 2 Euro sahte çıktı
Kütahya’da bıçaklı-silahlı kavga 2 yaralı
OSMAN ÖZEKES BELEDİYE MEVLİS ÜYELİĞİNE ADAY OLDU
TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU MENSUPLARI  BİLECİKTE BULUŞTU
ÇAVDARHİSAR BAŞKAN ADAYI ERTN KAYAALP SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZLI BAŞLADI
KÜTAHYA'DA TRAVESTİ FUHUŞ YAPARKEN YAKALANDI
Tavşanlı’lı 25 yaşındaki İsmail Kartal Trafik kazasında hayatını kaybetti.
KÜTAHYA BELEDİYESİ EMEKLİLERİN YANINDA
ÇİNİCİLER ÇARŞISI HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK
HALKIN SEVİLEN ESNAFI ÇAVDARHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNÇOĞLUN'DAN NACİ PEKCAN'A TEBRİK

TUNÇOĞLUN'DAN NACİ PEKCAN'A TEBRİK

Anahtar Kelimeler: SAADET PARTİSİNDEN HAKKI MANAVI
1

TUNÇOĞLUN'DAN NACİ PEKCAN'A TEBRİK

2

Simav’ın ilk kadın Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun

3

Kütahya’da CHP’li Eyüp Kahveci belediye başkanı oldu

4

KÜTAHYA'NIN GURURU OLDULAR

5

EBUBEKİR ERDOĞMUŞ KAMİL SARAÇOĞLU'NUN A TAKIMINDA GÖREV ALACAK

TUNÇOĞLUN'DAN NACİ PEKCAN'A TEBRİK