Osman Akyüz 'Millet Bahçesi açarken,fabrikaları özelleştirip istihdam alanlarını küçültüyorsunuz '
Osman Akyüz "Millet Bahçesi açarken,fabrikaları özelleştirip istihdam alanlarını küçültüyorsunuz "
Saadet Partisi Gençlikkollareı Başkanı Osman Akyüz "Bugün 8 Şubat 2021 partimizin gündeme dair görüşlerini ifade etmek amacıyla bu basın toplantımızı gerçekleştiriyorum.
Toplantımıza geçtiğimiz hafta Kütahyasporumuzun maruz kaldığı ve tüm taraftarlarımız gibi bizleri de son derece üzen bir olayla başlamak istiyorum. Yoğun kar yağışlarıyla beraber takımımız Halide Edip Adıvarspor maçının hazırlıklarına sahalar karla kaplı olduğu için bir halı sahada başlamak zorunda kaldı. Yani bir halı sahaya mahkum edildi! Öncelikle yönetimi, teknik ekibi, futbolcularımızı gayretlerinden ve bizleri gururlandıran başarılarından dolayı tebrik ediyor, bu mücadelenin şampiyonlukla taçlanmasını niyaz ediyorum. Tüm imkansızlıkların içinde bu seviyede mücadele eden bir takımımız olmasına rağmen aynı mücadeleyi saha dışındaki bazı yetkililerin vermiyor olması bizleri üzmektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu davranışı hiçbir şekilde mazeret kabul edilebilecek bir durum değildir. Gerekirse sahanın başında bekleyeceksiniz ama o saha hazır hale gelecek. Takımımızın başarısı için tüm şehir tek yürek olmalı ve herkes elinden gelenin fazlasını yapmak zorundadır.
Kütahya Millet Bahçesi Projesi TOKİ ve müteahhit firma arasında yapılan anlaşma sonucunda yapım aşamasına gelindi. Maliyeti henüz açıklanmasa da 7 bakanlığın bütçesinden daha fazla bütçesi olan Millet Bahçelerinden de anlaşılacağı üzere milyonlara mâl olacak bir projedir.
Biz, Saadet Partisi olarak kesinlikle Millet Bahçesi’nin yapılmasını eleştirmiyoruz. Bizim eleştirdiğimiz nokta vatandaşın önceliğinin dikkate alınmamasıdır. Millet Bahçesi açarken, fabrikaları özelleştirip istihdam alanlarını küçültüyorsunuz. Kütahya, bu şekilde nasıl yaşanabilir bir hale gelecek? Çeşitli çalışmalar vesilesiyle esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Birçok esnaf iflasın hatta intiharın eşiğine geldi. Peki biz ne yapıyoruz? Millet Bahçesi projesi yürütüyoruz. Millet Bahçesi’nde oturan insanlar, gelecek kaygısı çekiyorsa, kirasını ve faturalarını nasıl ödeyeceğim diye düşünüyorsa bu proje beyhude olmanın ötesine geçemez. Milyon liralara bahçe yapmak yerine, o para Ar-Ge çalışmalarına ayrılsaydı, Kütahya’nın binlerce gencine iş bulabilecek bir altyapı oluşturulurdu. Bizim her işimiz maalesef böyle. Yatırımların plansız olması da ayrı bir garabet. Millet Bahçesi gibi projeler değil de ekonomik problemleri giderecek yatırımların yapılması gerekir. İnsanların önceliği bugün çok farklı. Gençlerimiz atama bekliyor, iş bekliyor.
İktidarın bugünkü ekonomi politikası hizmet yatırımlarına ait. Güzel yollar, köprüler, binalar, havalimanları, millet bahçeleri, vizyon projemiz dedikleri kuleler büyük bir kesimin görüntü itibariyle hoşuna gidiyor. Ancak bunların hiçbiri üretime dönük yatırımlar değil. Belki hayatı rahatlatır ama popülist projelerle bir şehir kalkınmaz. Özellikle Zafer Havalimanı için verilen yolcu garantisine, garantilerin yerine gelmemesinden dolayı hazineden ödenen paralara ve %99 olarak açıklanan hedeften sapma oranına da baktığımız zaman fayda değil sadece zarar getirdiğini üzülerek görüyoruz."