Kızlarımız bilecikten galibiyet ile döndü

.

Spor 23.01.2023 11:17:00 559 0
Kızlarımız bilecikten galibiyet ile döndü

Kütahya’nın Yüzünü Kızlar Güldürüyor


3. Lig hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren 1922Dumlupınar Kadın Futbol Takımı Bilecik’te aynı ligde yer alan rakibi ile bir dostluk karşılaşmasında kozlarını paylaştı. Lige iddialı bir giriş yapmak isteyen ve önemli transferler ile kadrosunu güçlendiren rakibini kendi evinde 6-2’lik bozguna uğratan temsilcimizin bu skoru tüm spor severleri heyecanlandırdı. 
Bu sene kurulumunu tamamlayarak 3. Ligde oynamaya hak kazanan 1922Dumlupınar Kadın Futbol Takımında hazırlık çalışmaları uzun zamandır hız kesmeden devam ediyor. 3. Lig de henüz fikstür çekilişi yapılmamış olmasına rağmen hazırlıklarına her an karşılaşmaların başlayacağı ciddiyetle devam ediyor. Futbol anlamında bu senede şampiyonluk yaşamaktan uzak bir görüntü varken 1922Dumlupınar Kadın Futbol Takımının hazırlık karşılaşmalarında aldığı skorlar tüm Kütahyalı sporseverleri şimdiden heyecanlandırmayı başardı. 
Haftada çift idman ile çalışma temposunu yüksek tutan Kız takımında arka arkaya yapılan hazırlık maçlarında alınan skorlar dikkatleri çekiyor. Her karşılaşmada sahada ağırlığını koyan ve skor avantajını çabuk eline alan bir takım hüviyetine bürünen 1922Dumlupınar Kadın Futbol Takımı, özellikle Belediye Kütahyaspor’un aldığı istikrarsız sonuçlardan sonra futbol severlerin adeta imdadına yetişti. Futbolda Kütahya’nın yüzünü güldürmeye aday olan kızların bu başarısı teknik heyetin ve kulüp yönetiminin de ayrı bir gurur yaşamasına neden oldu. Takımın son durumu ile ilgili olarak 1922Dumlupınar Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Mehmet Burhan şunları söyledi;
“ Kulübümüzün kurulmasının ardından beklediğimizden daha büyük bir ilgi ile karşı karşıya kaldık. ‘Kütahya’da bu iş tutmaz ve boşa uğraşıyorsunuz’ diye bize telkinlerde bulunan herkesin gözlerinin önünde her geçen gün gücüne güç katan bir takım olduk. Şuanda değişik yaş guruplarında 100’e yakın sporcumuz var ve her geçen aramıza yeni arkadaşlarımız katılıyor. 
Çalışmalarımıza ligin başlama tarihinden çok daha önce başladık. Amacımız ligin başlaması ile karşılaşmalara hazır bir görüntü vermek ve her karşılaşmaya galibiyet parolası ile çıkacak bir takım yaratmaktı. Bu isteğimizi şimdiye kadar gerçekleştirdik. Oynadığımız hazırlık karşılaşmalarında birbirlerini tanıyan futbolcular ile sahaya çıkıyor ve istediklerimizi sahaya yansıtan bir takım olmayı başarmış bir şekilde yer alıyoruz. Son olarak Bilecik’te ligin kağıt üzerindeki favori takımlarından olan Porland Porselen Bilecik Spor ile karşılaştık. Almış olduğu sponsor desteği ile lige etkili bir giriş yapmak isteyen rakibimiz karşısında kısıtlı olan kadromuza rağmen harika bir karşılaşma çıkarttık. Her ne kadar hazırlık karşılaşmaları lig için net bir veri olmasa da alınan bu skorlar sporcu kardeşlerimizin moralini en yüksek tutuyor. İnşallah sene sonunda ligi en üst seviyede tamamlar ve Kütahya’mıza şampiyonluk kupamızı hediye ederiz.” 
1922Dumlupınar Spor Kulübü Başkanı Ahmet Tekdemir ise alınan skorlardan dolayı memnun olduklarını dile getirirken sözlerine şunları ekledi;
“ Kütahya’mıza Bayan futbolu alanında kupalar getirmek ve ilimizin adını bu alanda en iyi şekilde temsil etmek için yola çıktık. Tüm yönetici arkadaşlarıma birlikte bu yolda uğraş verdikleri için sonsuz teşekkür etmek istiyorum. 
Yaz başlarında kurulan bir takımız ve çok kısa sürede kaynaşmayı tamamlayarak adeta kolej takımı havasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arkadaşlık duygusunun en önce olduğu bir yapımız var ve bu özelliğimiz ile bir çok eksiğimizi kendi içerimizde kapatabiliyoruz. Kalabalık sporcular barındıran kulüplerde en önemli olan şey arkadaşlık ortamını sağlamaktır. Başarının anahtarı çok çalışmak olduğu gibi takım içerisinde sağlanan arkadaşlık ortamıdır. Buradan bu ortamın sağlanmasında emeği olan teknik ekipteki arkadaşlarıma ve sporcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. 
Geçtiğimiz hafta sonunda Bilecik’te aynı ligde yer aldığımız rakibimiz ile hazırlık karşılaşmasında karşı karşıya geldik. Porland Porselen’in sponsoru olduğu ve önemli transferler ile ligde şampiyonluk adayı olarak ismi geçen rakibimizi kendi sahasında 6-2 gibi farklı bir skor ile mağlup ettik. Karşı takımın sponsorlar vesilesi ile bizden çok daha fazla ve çok daha geniş imkanları olduğunu biliyoruz ve karşılaşmada da bunu gözlemledik. Sportif araç gereç ve ihtiyaçlarının en lüks şekilde karşılandığını ve konaklamadan tutunda maç öncesi kamplarına kadar bir çok alanda bizden aha iyi şartlarda lige hazırlanıyorlar. Ben buradan şunu söylemek istiyorum. Futbol gibi geniş sporcu kadroları olan spor dallarında kulüpler maalesef bu ekonomik şartlarda sponsor bulmak zorundalar. Bizler her ne kadar bireysel çabalarımız ile bir şeyler yapmaya çalışsak ta maalesef yetemediğimiz durumlarda meydana geliyor. Bu bağlamda ben bütün Kütahyalı kardeşlerimizden takımımıza destek vermesini ve en azından başlayacak olan ligde tribünlerimizi doldurarak bizlere yardımcı olmalarını istiyorum.


TUNÇOĞLUN'DAN NACİ PEKCAN'A TEBRİK
Simav’ın ilk kadın Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun
Kütahya’da CHP’li Eyüp Kahveci belediye başkanı oldu
KÜTAHYA'NIN GURURU OLDULAR
EBUBEKİR ERDOĞMUŞ KAMİL SARAÇOĞLU'NUN A TAKIMINDA GÖREV ALACAK
Kütahya’da bir kişinin satın aldığı 121 adet 2 Euro sahte çıktı
Kütahya’da bıçaklı-silahlı kavga 2 yaralı
OSMAN ÖZEKES BELEDİYE MEVLİS ÜYELİĞİNE ADAY OLDU
TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU MENSUPLARI  BİLECİKTE BULUŞTU
ÇAVDARHİSAR BAŞKAN ADAYI ERTN KAYAALP SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZLI BAŞLADI
KÜTAHYA'DA TRAVESTİ FUHUŞ YAPARKEN YAKALANDI
Tavşanlı’lı 25 yaşındaki İsmail Kartal Trafik kazasında hayatını kaybetti.
KÜTAHYA BELEDİYESİ EMEKLİLERİN YANINDA
ÇİNİCİLER ÇARŞISI HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK
HALKIN SEVİLEN ESNAFI ÇAVDARHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNÇOĞLUN'DAN NACİ PEKCAN'A TEBRİK

TUNÇOĞLUN'DAN NACİ PEKCAN'A TEBRİK

1

TUNÇOĞLUN'DAN NACİ PEKCAN'A TEBRİK

2

Simav’ın ilk kadın Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun

3

Kütahya’da CHP’li Eyüp Kahveci belediye başkanı oldu

4

KÜTAHYA'NIN GURURU OLDULAR

5

EBUBEKİR ERDOĞMUŞ KAMİL SARAÇOĞLU'NUN A TAKIMINDA GÖREV ALACAK

TUNÇOĞLUN'DAN NACİ PEKCAN'A TEBRİK